Energibehandling med toner

Under en energibehandling ligger du bekvämt på en futonmadrass med alla kläder på. Behandlingen kräver inte fysisk beröring.

ENERGIBEHANDLING
MED TONER


En välgörande behandling enbart med hjälp av toner.


Energibehandling med toner innebär att stämgafflar och klangskålar får ljuda intill kroppen. Tonerna rensar, lugnar och organiserar om din energi så att kroppen kan fungera effektivare. Du kommer att uppleva djup avslappning och - förhoppningsvis - förnyad energi efteråt.


Hur fungerar det?

Utgångspunkten är att allt i kroppen vibrerar av sin egen energi och att det är viktigt att dessa vibrationer harmonierar med varandra - som en symfoniorkester. "Falska toner" i kroppsvibrationerna upplevs som ohälsa eller känsla av obalans. För att återställa harmonin i en kroppsorkester som hamnat i otakt och disharmoni kan man tillföra vägledande toner utifrån. Ungefär som en riktig orkester kan använda en ton från en stämgaffel för att stämma sina instrument så att de låter bra tillsammans.


Ljud består av energivågor. Ungefär som ringar på en vattenyta överförs ljudenergin genom luft och fast materia, till exempel genom kroppen. Jämför med hur bastonerna från en högtalare kan kännas i hela kroppen! Volymen, eller ens öronen, är inte avgörande för att energivibrationerna ska nå fram, även döva kan uppleva ljudvågor fysiskt och hjärnan och cellerna kan uppfatta ljudvågor som varken är hör- eller kännbara.


När kan en energibehandling med toner passa?

En energibehandling med toner kan du välja om du bara vill uppleva djup avspänning och ökat välmående men också för att bearbeta mer specifika tillstånd, exempelvis:


  • sömnproblem
  • matsmältningsbesvär

  • sorg/förlust

  • ångest, oro

  • brist på motivation eller kreativitet
  • inför viktiga livsval


Provlyssna!

Här är ett smakprov på hur stämgafflar kan låta. Här har dock naturljud lagts till som bakgrund. Lyssna direkt eller ladda ner. Använd helst hörlurar - tänk på att sänka volymen först.
Lugna oro

Lyssna för att lugna vid oro, ängslan eller ångest.

Sov gott

Lyssna innan du somnar för bättre sömn.